Csapatépítési tipp: a biliárd foci

Csapatépítési tipp: a biliárd fociManapság már számos lehetőségünk van, ha csapatépítő eseményt szeretnénk szervezni, vagy csak össze szeretnénk jönni barátainkkal, ismerőseinkkel egy kis időre. Az egyik ilyen elfoglaltság, amely nem régen alakult ki, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az a biliárd foci.

A biliárd foci, ahogy a neve is mutatja, két népszerű sport, a biliárd és a labdarúgás elemeit ötvözi, így mindkét sport szerelmesei egyaránt élvezhetik. A sport egy biliárd asztallal megegyező kialakítású, de jóval nagyobb, általában műfüves „asztalon” történik, azonban nem folyókat, hanem 3-as vagy 4-es méretű focilabdákat kell az egyes lyukakba juttatni, a biliárd szabályainak megfelelően. A színes focilabdák kinézetre megegyeznek a biliárdgolyók színeivel és a hagyományos focilabdák tulajdonságaival. A fehér golyót helyettesítő fehér labda gyakran nehezebben pattan, mint az általános labdák, megkönnyítve ezzel a játékot.

A biliárd focihoz tehát egyszerre van szükség a focihoz elengedhetetlen labdarúgó készséghez, valamint a biliárdhoz szükséges taktikához, előre gondolkodáshoz, kiváló megvalósításhoz. Köszönhetően annak, hogy a biliárd foci nem igényel nagy erőfeszítést, így akár utcai ruhában, munka után, vagy egy összejövetel közben is bátran játszható, csak egy közösségre és egy megfelelő pályára van hozzá szükség.