Életmód tanácsadás, life coaching

Életmód tanácsadás, life coachingA life coaching, életmód tanácsadás az emberek élettel kapcsolatos problémáit segít megoldani, legyen szó magánéleti vagy munkahelyi problémáról. A coach nem mondja meg a kliensnek, hogy mit kell tennie, hanem segítséget nyújt abban, hogy a kliens maga felismerje a problémáját, és saját magától jöjjön rá annak megoldására.

Valószínűleg mindenki tapasztalt már az életében legalább egyszer olyat, hogy egy olyan problémával szembesült, amit nem volt képes megoldani. Az ilyen problémák az emberek mindennapjaira is nagy hatással vannak, komoly következményekkel járhatnak.

A coaching során a kliensnek először is fel kell ismernie a problémát, át kell látnia, hogy miért baj, ha nem változtat a helyzetén, ha nem oldja meg a problémáját.

A következő lépésben azt kell felmérni, hogy milyen előnyökkel jár a probléma megoldása, milyen célokat lehetne elérni a probléma fennállása nélkül.

Ezt követi a probléma megoldása. Fel kell ismerni, meg kell találni a lehetőségeket a probléma megoldására, amiben az életmód tanácsadó lesz a kliens segítségére. A life coaching a jövő megtervezésében segít, folyamatosan a jövőbe tekint. A coaching történhet egyénileg és csoportosan is, mindig a kliens érdekei határozzák meg, hogy melyik a legjobb választás számára.