Tippek fűnyíró vásárláshoz, használathoz

Tippek fűnyíró vásárláshoz, használathozA tavaszi, nyári időszakban a kert és az udvar rendben tartása az egyik legfontosabb feladata a családi házban lakóknak. Azokon a helyeken, ahol füves az udvar és a kert, ezek a teendők legfőképpen a fűnyírást fogják jelenteni.

Milyen fűnyírót válasszunk?

A választási lehetőség általában az elektromos és a benzines fűnyíró.

Az elektromos fűnyíró halkabb, nincs szaga, és általában könnyebb is, mint a benzines társai. Általában kisebb területeken történő fűnyíráshoz ajánlott.

A benzines fűnyíró azok számára ajánlott választás, akik nagyobb területen szeretnék a füvet nyírni, ugyanis erősebb a motorja, és az elektromos fűnyíróhoz tartozó kábelt sem kell folyamatosan kerülgetni.

A karbantartás fontossága

Nem szabad elfelejteni, hogy egy fűnyírót nem csak megvásárolni kell, hanem rendszeres karbantartásra is szükség lesz, ha nem akarjuk 1-2 év után kidobni, lecserélni az eszközünket.

Benzines fűnyírónál a legfontosabb, hogy mindig legyen elegendő olaj az eszközben, ugyanis enélkül meghibásodhat a fűnyíró motorja, aminek javítása igen költséges tud lenni.

Mindkét változatnál fontos, hogy a fűnyíró kése éles legyen, ugyanis az életlen fűnyíró roncsolhatja a fűszálakat is, sőt, még rosszabb esetben, akár kitépheti a fűszálakat a talajból.

A fűnyíró traktorok

Ha nagyon nagy területet kell rendszeresen nyírni, akkor a fűnyíró traktor lehet a jó választás. Segítségével a fűnyírással töltött idő töredékére csökkenthető.