A puzzle bérlés menete

A puzzle bérlés meneteÁltalában ahhoz vagyunk szokva, hogy a kirakózáshoz meg kell venni a kirakót, és utána tudjuk használni. Van azonban egy másik lehetőség is, ami egy kicsit másképp működik, ez pedig a puzzle kölcsönzés. Lássuk, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy kirakót tudjunk kölcsönözni.

A puzzle bérlés első lépése, hogy olyan szolgáltatót keressünk, amelynél lehet kirakót kölcsönözni. Szerencsére online nagyon könnyen lehet ilyeneket találni. Általában van valamilyen előfizetés, fix díj, amit be kell fizetni ahhoz, hogy kirakót lehessen kölcsönözni. Ennek az oka, hogy valamilyen biztosítékra szüksége van a szolgáltatónak ahhoz, hogy az ügyfél nem lép le az olcsón kikölcsönzött kirakóval. Ez az összeg néhány kirakó bérlés után azonban megtérül.

Az összeg befizetése után már lehet is kirakót kölcsönözni. A kölcsönzés maga nagyon hasonló egy átlagos webáruházas vásárláshoz, de a kölcsönzési feltételeket érdemes azért előtte tanulmányozni. A leadott kölcsönzési rendelés után a kirakót személyesen is át lehet venni, vagy egy futárszolgálat fogja kiszállítani, pont, mint egy vásárlás után. Általában néhány hét áll a rendelkezésünkre, ezt követően ugyanúgy egy futárral lehet visszaküldeni a puzzle-t.

A csalások megelőzése érdekében általában egyszerre csak véges számú kirakót tud egy személy kölcsönözni, azt is ellenőrizni szokták, hogy a dobozban vissza van-e küldve minden puzzle darab, és arra is ügyelni kell, hogy ne rongáljuk meg a kirakót.